Telefon
WhatsApp
Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlandı

Keşan’ın düşman işgalinden kurutuluşunun 101. yıldönümü dün düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde, saat 11.00 sıralarında başlayan Kurtuluş Bayramı törenine; Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Akgül, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkanı Adnan İnan, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır, İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclisi üyeleri,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, gaziler, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlama programı; Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Keşan Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlarken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından yapıldı.

“19 KASIM İŞGALİN SONLANMASI, ZAFERİN İLANIDIR”

101 yıl önce 19 Kasım’da Keşan’da özgürlüğümüzün haykırıldığını belirten Helvacıoğlu, konuşmasında; “101 yıl önce bugün Keşan’da tutsaklığa ve zulme direndik. İstiklalimiz için çetin imtihanlardan geçtik. Hür ve egemen olduk. Hamdolsun kurtulduk. Keşan’ımızın kurtuluşunun 101. yıldönümü kutlu olsun. Keşanlı atalarımız, her şeye rağmen galiplere meydan okudular. Haykırarak ‘Kendi kaderimizi ancak ve sadece biz tayin ederiz.” dediler. Demiri, etle ve yürekle tepelediler. Keşanlılar, ateşi, kanla söndürdüler.  Kahramanlıklarını görkemli bir şekilde gösterdiler. Keşan’ın yıkılmaz iradesini dünyaya ispatladılar. Her yıl 19 Kasım, Keşanlılar olarak atalarımızın hürriyet ve bağımsızlık uğruna, namus ve bayrak uğruna mücadelesini gururla haykırırız. Fedakar yiğitleri, ölüme koşa koşa giden kahramanları hatırlarız. Atalarımızla gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Bugün, Keşanlıların şahlandığı gün. Bugün Keşanlıların, kahramanlıklarını tarihe armağan ettikleri gün. 19 Kasım bizim için sıradan bir gün değil. Bin bir acının ardından gelen bir saadet, kutlu bir vuslat günüdür. İşgalin, kan ve gözyaşının sonlanması, duaların kabulü, zaferin ilanıdır. 19 Kasım, azmimiz, vatan, millet, din ve bayrak aşkımızdır” dedi.

Program; Keşan’ın kurtuluşu ile ilgili düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Doruk Deniz’in eserini okumasıyla devam etti.

Programın devamında ise Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında derece giren Doruk İşlek, Mert Cengiz, Birsen Keçici, şiir yarışmasında dereceye giren Doruk Deniz, Asya Irmak Kayan, Belinay Suvariler ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren Şevin Alparslan, Neslihan Topçu ve Derya Karaduman’a ödülleri takdim edildi.

Program; Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ve Folklor, Yenimuhacir Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Oyunları, Anadolu Folklor Vakfı Halk Oyunları, Keşan Gençlik Merkezi Halk Oyunları ve Havsa Belediyesi Halk Oyunları ekipleri ile Keşan Belediyespor Karate ekibinin gösterilerinin ardından geçit töreniyle sona erdi.

kesan1

kesan5

kesan2

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!