Telefon
WhatsApp
Selanik’te 10. Yıl ve İzmir Marşı sesleri

Keşan’da eğitim veren ADEN Koleji öğrencileri Ata’mızı, Selanik’te Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evde andı. Andımızı yüksek seste okuyan öğrenciler, Selanik’teki törenlere ADEN Kolej’nin damgasını vurdu. 10 Kasım 1938 tarihinde ebediyete intikalinin 85. yılında Selanik’e giden ADEN Koleji öğrencileri, Ata’mızın evinde Andımızı, İzmir ve Onuncu Yıl Marşlarını okuyarak Ata’mızı minnet ve şükranla andı. Öğrenci, veli ve öğretmenlerine teşekkür eden ADEN Koleji Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş; “Selanik’te Andımızı okumak Türk’ün adını Atatürk’ün adını anmak adına bir duruş sergiledik. Bu duruş Kuvayı Milliye’ye Çılgın Türklere cumhuriyetimizin kurucu kadrosuna bir minnet ve teşekkür duruşudur” dedi.
ADEN KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ, ANDIMIZI, İZMİR VE ONUNCU YIL MARŞINI OKUDULAR
Yunanistan’ın Selanik şehri her 10 Kasım’da Türkiye’den gelen cumhuriyet ve Atatürk sevdalılarını ağırlıyor. Ata’mızın 85. ölüm yıldönümünde Keşan’dan ADEN Koleji yönetici, öğretmen ve öğrencileri Selanik’teki Ata’mızın doğduğu evi ziyaret etti. Büyük bir özlemle gerçekleşen ziyarette okunan marşlarla ADEN Koleji öğrencileri Ata’sına olan sevgisini dile getirdi. ADEN Koleji 70 öğrencisi ile Ata’mızın evinin bahçesinde Andımızı okuyarak Selanik’teki törenlerde damgasını vurdu. Ata’mızın evini ziyaret edenlere ADEN Koleji öğrencileri, Andımızın ardından İzmir ve Onuncu Yıl Marşlarını okuyarak Atatürk’ün kurduğu çağdaş Türkiye’nin bir ferdi olmanın gururunu yaşattılar.
BEZBAŞ: "SELANİK’TE ANDIMIZI OKUMAK TÜRK’ÜN ADINI ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAK ADINA BİR DURUŞ SERGİLEDİK"
ADEN Koleji Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş, Selanik’teki Ata’mızın evi ziyareti sırasında duygu ve düşüncülerini şöyle dile getirdi: “Yüzyılın dâhisi Atatürk’ümüzün bize emaneti Cumhuriyet’in 100. yılında minnet ve şükranla andık. Öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Selanik’te Andımızı okumak Türk’ün adını Atatürk’ün adını anmak adına bir duruş sergiledik. Bu duruş Kuvayı Milliye’ye Çılgın Türklere cumhuriyetimizin kurucu kadrosuna bir minnet ve teşekkür duruşudur.”

adenselanik1

adenselanik3

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!